Каспрук знову показує свою бездіяльність

24.07.2019 10:24   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Мер і керівник «Чернівцітеплокомуненерго» наполягають, що тариф на тепло потрібно підняти.

Сьогодні відбулося позачергове засідання міської ради, на якому у терміновому порядку розглядали питання заборгованості за зарплати працівникам комунального підприємства «Чернівцітеплокомуненерго», - пише "Чернівецький промінь".
 
Так, виявилося, що заборгованість перед людьми сягає трьох місяців. Однак у департаменті, якому підпорядковується підприємство, про цю проблему дізналися лише нещодавно:
 
Про затримку я дізнався від працівників Теплокомуненерго. Керівник усі ці три місяці відсиджувався на нарадах на задньому ряду. Наради такі проводжу кожного тижня. Жодного слова про цю проблему і шляхи її вирішення він не озвучував. Це було несподіванкоюю, коли нас поставили перед фактом про цю проблему. Це завдання керівника підприємства вживати заходів, щоб заборгованості не було, - розповів очільник департаменту ЖКГ Володимир Бешлей
 
Сам керівник «Теплокомуненерго» Олександр Меленчук розповів, що про заборгованість зазначав у щомісячних звітних листах. А у коментарі promin.cv.ua повідомив, що його провина у тому, що не домігся підняття тарифу на опалення для чернівчан:
 
 
Не можна говорити, що ніхто не знав. Хто хотів знати – той знав. Моя вина в тому, що я не наполіг у грудні торік на піднятті тарифів на теплоенергію для усіх чернівчан. Мене запевнили, що не піднімається, бо ви отримуєте підтримку. Коли її отримали, я зрозумів, що нас конкретно обрізали.


З тарифами треба іти в ногу. Тому що це безпека існування підприємства. Час, коли підняла тарифи вся України, окрім Чернівців, потрібно було це робити, - йдеться на promin.cv.ua.
 
 
Очільник міста Олексій Каспрук від цієї проблеми відсторонився, перекинувши відповідальність на директора департаменту ЖКГ Володимира Бешлея.
 
У ситуації, що склалася, депутати і секретар міської ради вбачають провину саме Олексія Каспрука. Адже, по-перше, заборгованість за зарплатами збігається із його поновленням на посаді, а по-друге, керівники комунальних підприємств підпорядковуються безпосередньо меру:
 
На сьогоднішній день три місяці люди без зарплати це схоже на бездіяльність, просто на бездіяльність. У мене питання невже вас влаштовує така бездіяльність в місті? Я не розумію, але сьогодні місто просто валиться в усіх напрямках. Я не розумію, чому ви не робити ніяких висновків? Чому коли ми збиралися минулого тижня на погоджувальній раді це питання не піднімалося з керівниками фракцій? Я вчора вперше почув, що люди три місяці без зарплати. Так не може бути у Чернівцях, – звернувся депутат Андрій Романчишин до Каспрука.
 

Так, після обговорень депутати внесли зміни до програми фінансової підтримки комунальних підприємств. Для Чернівцітеплокомуненерго на 2019 рік перенесли 5 мільйонів з підтримки на 2022 рік, і 8 мільйонів з 2021 року. 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews