Чернівецька місцева прокуратура повернула земельну ділянку вартістю понад два млн грн

08.08.2019 08:41   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Чернівецька місцева прокуратура забезпечила реальне виконання рішення Садгірського районного суду м. Чернівці від 19.12.2018, відповідно до якого фізичну особу зобов’язано повернути територіальній громаді Чернівців 0,3000 га землі вартістю майже 2,3 млн грн.

Встановлено, що у травні 2016 року Чернівецька міська рада передала безоплатно у власність фізичній особі ділянку площею 0,1000 га для обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.

У цей же час вказаному громадянину надано додатково в оренду вільну від забудови земельну ділянку площею 0,3000 га за тією ж адресою для обслуговування того ж житлового будинку, господарських будівель та споруд,  що суперечить вимогам статей 40 та 121 Земельного кодексу України.

Крім цього встановлено, що при прийнятті органом місцевого самоврядування рішення про надання фізичній особі у користування спірної земельної ділянки, порушено вимоги Генерального плану м. Чернівці та плану зонування території міста, оскільки спірна земельна ділянка розміщена в зоні багатоквартирної та багатоповерхової забудови і не призначена для будівництва та обслуговування індивідуальних житлових будинків.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews