На Буковині взялися за дороги: передбачено виконати роботи на 76 об’єктах

17.08.2019 09:14   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У Чернівецькій області функції з управління дорожнім господарством згідно з розпорядженням облдержадміністрації від 03.12.2018 №1340-р «Про організацію передачі автомобільних доріг загального користування місцевого значення Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства обласної державної адміністрації» з січня 2019 року передані Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства обласної державної адміністрації.

Передача автомобільних доріг загального користування місцевого значення з балансу Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області обласній державній адміністрації здійснено в існуючому стані у кількості 317 од. загальною протяжністю 2042,5 км.

Протягом останніх десятиліть дороги були без належного фінансування, що призвело до незадовільного їх стану.     

В Чернівецькій області, при потребі фінансування в рік близько 1 млрд. грн. (виключно на експлуатаційне утримання та часткове проведення поточних ремонтних робіт) передбачено лише 228,150 млн. грн., що є явно недостатнім для функціонування дорожньої сітки області. Крім того, гравійне покриття дорожньої сітки області складає 1320 км. від загальної протяжності автомобільних доріг загального користування місцевого значення 2045,5 км. і відсутня можливість виконання робіт з асфальтування доріг області.

Відповідно до пропозицій районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування Департаментом капітального будівництва та дорожнього господарства обласної державної адміністрації сформовано Перелік поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, які фінансуються за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 3131090 у 2019 році по Чернівецькій області. Вказаний перелік остаточно, після врахування пропозицій Укравтодору, погоджено Державним агентством автомобільних доріг України та відповідно до статті 25 Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», як виняток з положень частини третьої статті 1031 Бюджетного кодексу України Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету на початку червня 2019 року.

Згідно Переліку передбачено виконати ремонтні роботи з капітального будівництва, капітального ремонту, поточного середнього та дрібного ремонтів. Загалом передбачено виконати роботи на 76 об’єктах.

Для забезпечення виконання робіт з ремонту автомобільних доріг області Департаментом капітального будівництва та дорожнього господарства обласної державної адміністрації укладено договори з проектними організаціями по підготовці проектно-кошторисної документації на об’єктах згідно Переліку. Проектно-кошторисна документація по 33 об’єктах знаходиться на стадії проходження експертизи, по 25 об’єктах оголошено тендер на виконання робіт. По решті об’єктів, згідно клопотань райдержадміністрацій або органів місцевого самоврядування планується внести зміни до Переліку.

Крім того було оголошено тендер на закупівлю послуг по об’єкту: «Поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Чернівецької області».

За результатами тендеру визначено підрядну організацію на експлуатаційне утримання доріг, а саме ДП «Чернівецький облавтодор».

З ДП «Чернівецький облавтодор» проводиться робота щодо визначення виконання першочергових робіт з поточного ремонту. Проводиться моніторинг фактично виконаних робіт в т.ч. ділянок, на яких проводиться ямковий ремонт.

Здійснено частковий об’їзд та дослідження доріг та мостів, ремонт яких планується провести в 2019 році.

Для покращення транспортного сполучення в області обласною державною адміністрацією вживаються всі заходи в тому числі і для можливості фінансування та співфінансування ремонту та експлуатаційного утримання комунальних вулиць доріг в м. Чернівці.

Зокрема, за ініціативи обласної державної адміністрації за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на 2019 рік було передбачено у Переліку об'єктів, які підлягають першочерговому ремонту за кошти, передбачені на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Чернівецькій області проведення ремонтних робіт на вулиці Хотинській. на суму 3 млн. грн. та вул. У. Кармелюка на суму  у м. Чернівці млн. грн.

Згідно рішення сесії Чернівецької обласної ради вищезазначені кошти передані Чернівецькій міській раді для можливості невідкладного проведення поточних ремонтних робіт.

За матеріалами ЧОДА


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews