Танцювали, як усі: ГО «ДУЖ в Тернопільській області» підтримали інклюзивний проект

27.08.2019 19:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

25 серпня на Театральній площі м. Тернополя відбувся інклюзивний проект «Танцюй, як усі». Захід пройшов за ініціативи та підтримки ГО «Життя без обмежень», ГО «Ділові українські жінки в Тернопольській області» та Тернопільського міського центру фізичного здоров'я населення.

null

Перший, такий масштабний інклюзивний проект об'єднав навколо себе десятки небайдужих сердець та довів, що діти з інвалідністю є невід'ємною частиною суспільства, що сім'ї, які їх виховують, не повинні бути осторонь від суспільного життя. Так, на Театральному майдані виступили матері дітей, самі діти з інвалідністю разом з танцювальними колективами Тернополя.

null

«Такі діти були, є і будуть. Щороку їх кількість зростає. І їм не потрібна наша з Вами жалість, їм потібне – прийняття, – розповіла ініціатор проекту «Життя Без меж» Олена Коваль. – Наші діти – це не хрести, це наше щастя, за яке ми боримось щодня, роками...»

Від імені Тернопільської міської ради гостей та учасників заходу привітала Галина Федорович, директор Тернопільського міського центру фізичного здоров‘я населення.

null

Співорганізаторка проекту «Танцюю, як усі» Олеся Чванкіна розповіла: «Ще на репетиції ми бачили те, що ці дітки особливі. Вони особливо талановиті!»

null

Співорганізаторами заходу виступила ГО «Ділові українські жінки в Тернопольській області», яку очолює бізнес-леді Ірина Демкура. Пані Ірина згуртувала дружню команду амбітних жінок, які організовують та підтримують цікаві бізнесові та соціальні заходи, навчальні семінари, тренінги та майстер-класи, всіляко підтримують жіночий рух, пропагуючи плавильні життєві та сімейні цінності.

null

«Для кожної дитини, яка танцювала на сцені це була маленька перемога! Пишаємося ними!» –  повідомила Ірина Демкура, яка разом з членкинями ГО Тетяною Фариною, Оленою Шкільною, Іриною Рудою, Наталією Овсейко подякувала подякувала учасникам заходу з віру в свої сили.

null
 
 
Повне відео з заходу.
 
 
null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews