Рівнянку, яка зарізала немовля, помістили до психіатричного закладу

Слідчі слідчого управління завершили досудове розслідування за фактом вбивства малолітньої, вчиненого 21-річною жителькою Рівного. За процесуального керівництва обласної прокуратури матеріали кримінального провадження скерували до суду.

Трагедія сталася 17 березня цьогоріч. 21-річна уродженка Запоріжжя після закінчення ВНЗ у Рівному, залишилася жити на вулиці Вербова обласного центру у квартирі 26-річного співмешканця, від якого і народила у лютому дівчинку. 

Чоловік того дня на кілька хвилин вийшов із квартири, а коли повернувся — виявив свою доньку мертвою. На жаль, медики нічим зарадити не могли. Смерть немовляти настала внаслідок різаної рани шиї, з ушкодженням м’яких тканин та порученням цілісності крупних кровоносних судин, що призвели до зовнішньої кровотечі та обумовили масивну крововтрату.

Поліцейським жінка не могла адекватно пояснити, що сталося і чому так вчинила, та не змогла навіть пригадати, що робила впродовж дня. Адже внаслідок перенесеної інфекційної хвороби, у неї виникли психічні розлади.

21-річну жительку Рівного затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їй повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства малолітньої дитини за пунктом 2 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Підозрювану арештували.

Відповідно до висновку стаціонарної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи 21-річна жителька Рівного на момент вчинення злочину, за своїм станом не могла усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, відтак потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом. 

Тому за клопотанням слідчого суд змінив запобіжний захід на поміщення жінки до спеціалізованого медзакладу. Наразі вона утримується в Івано-Франківській психіатричній лікарні.

Матеріали кримінального провадження скерували до суду з клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру.

Судові засідання тривають.

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області