На Буковині незаконно вирубують ліс

10.09.2019 22:42   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У відповідності до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» Управлінням державного екологічного нагляду (контролю) у Чернівецькій області проведено позапланову перевірку НПП «Вижницький» по питаннях дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині законності вирубки лісу.

Перевіркою виявлено факти здійснення лісових користувань не у відповідності з метою та вимогами передбаченими у лісорубному квитку, порушення встановленого порядку використання лісосічного фонду під час заготівлі і вивезення деревини, незаконну порубку дерев різних порід. У відповідності до постанови КМУ від  24 липня 2013 року № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» підраховано розмір шкоди заподіяної територіям природно-заповідного фонду, що становить 152748,0 грн.

З метою встановлення винних осіб в скоєнні даної незаконної порубки та відшкодування шкоди заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, матеріали перевірки направлено до Головного управління національної поліції в Чернівецькій області.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews