У Чернівцях може зірватися опалювальний сезон через борги?

15.09.2019 14:30   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Чернівецьке учбово-виробниче підприємство українського товариства глухих потрапило до списку боржників НАК "Нафтогаз України", через яких може опинитися під загрозою вчасний старт опалювального сезону.

Про це інформують ІА "АСС" з посиланням на  "НАК «Нафтогаз України». Зокрема, йдеться про виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).

Неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів в опалювальний період, що є абсолютно неприпустимим - йдеться у повідомленні газовиків.

Інформація включає, зокрема, дані щодо рівня заборгованості кожного підприємства та мінімальну суму, сплата якої тепловиробником дозволить йому отримувати газ на умовах ПСО.

Наразі список включає 133 боржника при загальній кількості тепловиробників (на момент завершення минулого опалювального сезону) – 1316 підприємств. З Чернівецької області до цього переліку потрапило лише Чернівецьке УВП УТОГ. Для відновлення газопостачання їм потрібно сплатити майже 50 тисяч гривень. А загальна сума заборгованості складає більше 113 тисяч гривень.

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews