Жителі одного з районів Буковини заборгували за газ понад 36 мільйонів гривень

03.10.2019 10:44   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews
У Сокирянському районі через це відключили 92 домогосподарства.

Заборгованість приватних клієнтів-споживачів газу перед Сокирянським відділенням ТОВ “Чернівцігаззбут” напередодні опалювального сезону перевищила 36 млн. грн. Однак, порівняно з минулим місяцем, борги сокирянців зменшилися на 14% – впродовж вересня нинішнього року сплатили всі кошти за використане блакитне паливо 133 абоненти. Ще майже 8 тис. жителів району та міста Новодністровськ мають заборгованість за надані послуги з газопостачання та ризикують залишитися без блакитного палива.  Про це повідомляє Північно-бессарабський інформаційний портал.

Наразі від стану розрахунків споживачів за використаний газ, як стверджують газовики, залежить стабільність газопостачання регіону. Адже отриманими коштами “Чернівцігаззбут” розраховується з оптовим постачальником НАК “Нафтогаз України” та іншими учасниками ринку.

Відтак працівники Сокирянського відділенням ТОВ “Чернівцігаз збут” вимушені йти на крайні заходи – за останніх чотири тижні вже відключені від газопостачання 92 приватних абоненти.

За кілька тижнів – початок опалювального періоду, коли у клієнтів зростуть поточні витрати за спожитий газ. Тому газовики пропонують боржникам, в тому числі і отримувачам субсидій, – погасити борги, а в разі необхідності укласти з ними договір на реструктуризацію. Адже оплата частинами дозволить розрахуватися за спожитий газ та уникнути відключення від газопостачання. 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews