Аварійність на дорогах Рівненщини обговорили у поліції

11.10.2019 08:13   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

У четвер, 10 жовтня, в обласній державній адміністрації під головуванням очільника Рівненщини Віталія Коваля відбулась координаційна нарада щодо стану безпеки на дорогах.

Участь у нараді взяли заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький та керівництво управління патрульної поліції в Рівненській області. 

Ситуація із аварійністю на дорогах Рівненщини лишається складною: за 9 місяців поточного року в поліції зареєстровано 1858 дорожньо-транспортних пригод. Для порівняння, у минулому році цей показник був на 14% менший — 1630. У автопригодах цьогоріч травмувалися 636 осіб та загинули 94 особи.

Загалом аналіз аварійності показав, що основні причини ДТП — перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, недотримання безпечної дистанції, керування транспортним засобом у стані сп’яніння, виїзд на смугу зустрічного руху, перехід проїзної частини пішоходами у невстановленому місці.

Поліцейські за порушення у сфері безпеки дорожнього руху впродовж дев’яти місяців склали 74 100 адміністративних матеріалів.

За словами заступника начальника поліції області Руслана Стрельбіцького, власники автомобільних доріг місцевого значення та вулично-дорожньої мережі населених пунктів області, у порушення вимог Закону України «Про дорожній рух», не проводять аналізу аварійності на вулицях та дорогах, не вживають заходів щодо покращення безпеки та організації дорожнього руху, ліквідації причин та умов, що сприяють скоєнню дорожньо-транспортних пригод в місцях підвищеної аварійності.

Цьогоріч відносно посадових осіб та громадян за неналежне утримання доріг та вулиць, порушення правил, норм та стандартів із безпеки дорожнього руху, невиконання вимог (приписів) Національної поліції правоохоронці склали 311 адміністративних матеріалів та видали 1037 вимог на усунення виявлених недоліків.

Відтак, на обліку вулично-дорожньої мережі області перебуває 25 місць концентрації ДТП. Зокрема, 10 із них — на автомобільних дорогах загального користування, 15 — на вулицях населених пунктів, із яких 13 — лише в обласному центрі.

Руслан Стрельбіцький підкреслив, що усунення недоліків на небезпечних ділянках допоможе вберегти життя людей і зменшить аварійність.

Зокрема, у 35 автопригодах супутньою або безпосередньою причиною ДТП стали саме недоліки в утриманні доріг та вулиць. Відтак, на посадових осіб складено 35 адміністративних матеріалів.

Начальник відділу безпеки дорожнього руху УПП області Сергій Коханюк зауважив, що Службою автомобільних доріг у Рівненській області у повній мірі та тривалий час не вживаються заходи щодо ліквідації причин та умов, які сприяли виникненню ділянок концентрації дорожньо-транспортних пригод та місць підвищеної аварійності, що також є порушенням чинного законодавства.

До того ж, власники вулично-дорожньої мережі області мали б вживати заходів для підвищення рівня організації та безпеки дорожнього руху, в тому числі облаштування локального освітлення пішохідних переходів, тротуарів, транспортних розв’язок та світлофорних об’єктів.

З метою посилення профілактики дорожньо-транспортного травматизму, поліпшення організації дорожнього руху та контролю за дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками, особовий склад підрозділів Національної поліції націлено на виявлення водіїв транспортних засобів, що керують із ознаками сп’яніння. Також управлінням патрульної поліції наближено автопатрулі до місць концентрації дорожньо-транспортних пригод, збільшено частоту патрулювання на аварійно-небезпечних ділянках автодоріг державного значення.

За результатами обговорення присутні акцентували увагу на необхідності активізації роботи відповідних служб щодо покращення безпеки та організації дорожнього руху, ліквідації причин та умов, що сприяють скоєнню дорожньо-транспортних пригод в місцях підвищеної аварійності.

Також актуальним наразі залишається механізм евакуації транспортних засобів із місць ДТП та готовність відповідних служб забезпечувати безпеку руху у зимовий період.

За усіма піднятими питаннями у сфері безпеки дорожнього руху прийматимуться відповідні рішення після їх опрацювання.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews