Чернівці - учасник другої фази проекту GIZ «Інтегрований розвиток міст в Україні»

12.10.2019 08:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Зустріч Чернівецького міського голови Олексія Каспрука з Міхаелем Енгелем, директором проєкту GIZ «Інтегрований розвиток міст в Україні» та Андрієм Зуєвим, заступником директора проєкту GIZ «Інтегрований розвиток міст в Україні» відбулася 10 жовтня 2019  року.

«Для нас важливо, що Чернівці разом з містами-партнерами беруть участь у проєкті «Інтегрований розвиток міст в Україні» та отримують якісну  технічну  допомогу з питань розробки концепцій сталого розвитку, планування та управління міською інфраструктурою.

Вдячні GIZ за надану проектом допомогу у розробці Інтегрованої концепції розвитку Чернівців 2030, транспортної моделі міста, проєктно-кошторисної документації демонстраційного проєкту з реорганізацію вуличного простору на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Університетської у громадський простір, а також з розробки техніко-економічного обгрунтування інфраструктурного проекту із з’єднання нової і старої частини проспекту Незалежності.

Ми зацікавлені у подальшій співпраці задля успішного та сталого розвитку міста», – зазначив на зустрічі міський голова Олексій Каспрук. З представниками GIZ   було обговорено напрямки майбутнього співробітництва у другій фазі проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні».

«Друга фаза проекту стартує 1 листопада 2019 року та триватиме до жовтня 2023 року. У проекті і надалі братимуть участь міста Львів, Чернівці, Вінниця, Житомир, Полтава та Подільський район Києва, а також приєднаються міста Харків та Мелітополь. Проєкт буде спрямований на вдосконалення рамкових умов для інтегрованого міського розвитку, практичного впровадження інтегрованих концепцій розвитку міст 2030, фахового обміну досвідом», – зазначив МіхаельЕнгель, директор проєкту GIZ «Інтегрований розвиток міст в Україні».

Довідка

Замовником проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні» виступають Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку (BMZ) та Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO). Виконавець проєкту — німецька урядова компанія DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Даний Проєкт прагне покращити умови життя населення українських міст, підготувати їх до місцевого самоврядування шляхом їх підтримки в застосуванні підходів інтегрованого розвитку міст у відповідності з європейськими принципами і цінностями. 

За матеріалами http://chernivtsy.eu 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews