Сезон гарбузів у розпалі: курка, запечена з гарбузом

З гарбузом краще за все запікати курячі гомілки або стегенця.

13.10.2019 12:52   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

А чи знаєте ви наскільки смачна курка з гарбузом в духовці, якщо ні, то обов'язково приготуйте її, поки сезон гарбуза в самому розпалі. З гарбузом краще за все запікати курячі гомілки або стегенця, гірчицю можна використовувати французьку в зернах. За бажанням можете доповнити рецепт картоплею, нарізаною на великі часточки, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

  • 1 кілограм м'яса курки (стегна, гомілки)
  • 800 грамів м'якоті гарбуза
  • 2 зубчики часнику
  • 1 столова ложка гірчиці
  • 50 грамів вершкового масла
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • зелені за смаком
  • за смаком солі та перцю

Приготування

 

Курячі гомілки або стегенця потрібно обсушити паперовими рушниками та натерти сіллю, перцем, гірчицею і залишити маринуватися при кімнатній температурі на 30 хвилин. Гарбуз очистити від грубої шкірки та нарізати на кубики середньої величини. Гарбуз викласти у форму або лист, застелений фольгою, в один шар. Посипати сіллю, перцем і полити розтопленим вершковим маслом (20-30 г).

Відправити форму в духовку, розігріту до 180°C, і запікати гарбуз приблизно 30 хвилин, до напівготовності.

У сковороді розігріти вершкове масло з олією, викласти курку та обсмажити з двох сторін до золотистого кольору. Перекласти обсмажену курку до гарбуза і посипати нарізаним часником. Повернути форму в духовку і довести до готовності 25-30 хвилин.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews