На Буковині затримали наркоторговців, які продавали наркотики через інтернет (відео, фото)

14.10.2019 09:19   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Загальна вартість вилучених наркотиків становить майже 750 тисяч гривень.

 Правоохоронці викрили протиправні дії двох чернівчан, котрі займалися виготовленням наркотичних і психотропних речовин та збували їх через мережу Інтернет. Упродовж декількох місяців поліцейські документували кожен крок злочинців, встановлювали їхню причетність до виготовлення і збуту наркотиків, з’ясовували схеми діяльності та місцезнаходження нарколабораторій. У зловмисників поліцейські вилучили наркотики, вартість яких за цінами «чорного» ринку становить майже 750 тисяч гривень. 
 
27-річний чернівчанин створив в одному з інтернет-меседжерів чат, через який продавав наркозалежним буковинцям амфетамін і канабіс методом так званих «закладок». Кошти за нелегальний товар покупці перераховували на електронні гаманці. В процесі досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що правопорушник виготовляв амфетамін у спеціально обладнаній мінілабораторії. Під час обшуків вилучено канабіс, амфетамін, прекурсори, обладнання для виготовлення психотропної речовини, фасувальні матеріали, банківські картки та гроші здобуті злочинним шляхом.
null
Фото Нацполіція

Окрім цього, поліцейські викрили 25-річного жителя Чернівців, який створив аналогічний чат в інтернет-меседжері, через який збував таблетки «ecstasy», канабіс і гашиш за допомогою «закладок». Правоохоронці також з’ясували, що зловмисник облаштував вирощування психоактивних грибів, які використовувалися для виготовлення наркотиків. Під час обшуку працівники поліції вилучили у правопорушника канабіс розфасований у зіп-пакети, гашиш, таблетки «ecstasy», електронні ваги, фасувальні матеріали та комп’ютерну техніку.

null
Фото Нацполіція

Поліцейські провели спецоперації із затримання обох наркоторговців. Спільно із співробітниками «КОРД» зловмисників затримано в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Загалом, у затриманих наркоділків правоохоронці вилучили:
-2,5 кілограми канабісу;
-700 грамів амфетаміну;
-майже 60 таблеток «ecstasy»;

-50 готових «закладок» з різними наркотиками та понад 4 кілограми прекурсорів.
 
Затриманим оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Одному з них суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в сумі 150 тисяч гривень. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу іншому затриманому.
 
Підозрюваним загрожує до десяти років позбавленням волі з конфіскацією майна.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews