Майже щодня у буковинок лікарі діагностують рак молочної залози

15.10.2019 22:00   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

15 жовтня – міжнародний день боротьби з раком молочної залози.

Кожні 35-37 хвилин одній жінці в Україні ставлять діагноз рак молочної залози, а щогодини одна з них помирає. У Чернівецькій області щороку вперше виявляють онкологічні захворювання у 2300 пацієнтів, більшість із них – це рак молочної залози. «30% нових випадків – це хвороба у задавненому стані, тобто ІІІ і IV стадії. На першій стадії хворобу виявляють лише у 10% випадків, - розповів на брифінгу проекту «Рак - крупним планом» Ілля Тащук, головний лікар Чернівецького обласного онкодиспансеру. - Цьогоріч рак молочної залози виявили у 150 жінок Чернівецької області».

null

Медики наголошують: хворобу виявляють на пізній стадії тому, що жінки регулярно не проходять обстеження. «Вік пацієнток, у яких діагностуємо рак молочної залози – від 21 року і старше, - зазначає Юрій Церковний, фахівець з мамології Чернівецького онкодиспансеру. – Фактично, діагностуємо рак щодня. Аби звернутися по допомогу вчасно, кожна жінка повинна раз на місяць робити самообстеження молочних залоз, а після 40 років – бодай раз на 2 роки проходити необхідне медичне обстеження».

Лікарі кажуть: рак молочної залози на першій стадії виліковний на 95%. Тож головне – не згаяти час.

null
 

За матеріалами acc.cv.ua.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews