Як торгують у Чернівцях землею?

01.11.2019 15:41   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Секретар Чернівецької міської ради Василь Продан у випуску програми "Чия правда?" на телеканалі Чернівецький Промінь розповів про схему викупу міської землі за безцінь.

Секретар Чернівецької міської ради Василь Продан у випуску програми "Чия правда?" на телеканалі Чернівецький Промінь розповів про схему викупу міської землі за безцінь. Він вважає, що у цьому питанні потрібно навести лад. Адже є сім'ї загиблих, які отримали по декілька ділянок, а є які не отримали жодної.
 
Я собі так розумію, що схема приблизно така, що є підприємець-забудовник, який шукає земельну ділянку, дуже вартісну – 50, 70, 100 тисяч доларів. Після цього він звертається до родини загиблих. Давайте я оформлю на вас цю земельну ділянку, дам вам 10 тисяч доларів. Ну, звичайно, що родині загиблого ці десять тисяч доларів дуже потрібн,і це приблизно 250 тисяч гривень, а громада віддає за це  ділянку вартістю 50, 70 тисяч гривень, то давайте ми будемо одразу давати ці кошти , а не через земельні ділянки.
 
Аби не виникало таких проблем, Василь Продан пропонує сім'ям загиблих надавати матеріальну допомогу з місцевого бюджету у 200 - 300 тисяч гривень.
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews