У Чернівцях очисні споруди, роботу яких гарантували до 11 років, почали руйнуватися вже через три роки

15.11.2019 11:02   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Фахівці гарантували 11 років безперебійної роботи очисних споруд. Та вже за три роки - на бетонній конструкції пішли тріщини.

Наприкінці 2013 року міська рада на чолі з Віталієм Михайлішиним підписала договір з Євросоюзом аби покращити екологічну ситуацію в басейні річок Прут та Дністер. На тодішній час установка двох горизонтальних пісколовок коштувала 11 мільйонів гривень. 90% вартості оплачували партнери, а з міського бюджету планували витратити лише 10%. Про це говориться в програмі "Детально" на телеканалі "Чернівецький промінь".
 
Перший транш місто отримало у січні 2014. Та вже у лютому Чернівецьку міську раду очолив регіонал з 15 річним стажем Ярослав Кушнірик. Згодом його замінив Олексій Каспрук. І реалізацію європейського проєкту заморозили.
 
За майже 2 роки зволікань гривня знецінилася, обладнання здорожчало. Місто мало дати 1 мільйон 464 тисячі гривень Європейський союз 10,2 мільйонів гривень. Через здорожчання очисні споруди обійшлись на 6 мільйонів більше, аніж це було заплановано. 11 років фахівці гарантували безперебійну роботу очисних споруд. Та вже за три роки - на бетонній конструкції пішли тріщини. 
 
Джерело: promin.cv.ua

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews