Захмарні суми за комунальні послуги: буковинці почали отримувати шокуючі платіжки

17.11.2019 16:16   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Починаючи з листопада 2019 року мешканці області отримуватимуть квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій.

Це пов’язано із новим механізмом нарахування пільг на житлово-комунальні послуги, який вступив в силу з 1 жовтня 2019 року, пояснюють у департаменті соціального захисту населення ОДА, - пише molbuk.ua.

Розраховані суми пільг перераховуватимуться безготівково "Ощадбанку" для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика.


Пільговикам, які подали заяву до органу соцзахисту на отримання пільги готівкою, виплата буде здійснюватися у готівковій формі у зазначений у заяві спосіб через банк або пошту.

У разі отримання готівки пільговик має сплатити за спожиті послуги повністю.

Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а пільги за них перерахує надавачу послуг "Ощадбанк". Пільговик отримає повідомлення від банку про проведені платежі на мобільний телефон.

Враховуючи, що відповідний механізм запроваджується вперше, через неточності в даних із технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам пільги за жовтень 2019 року. У такому разі потрібно звернутися до органу соцзахисту за місцем проживання для уточнення інформації. Пільги за жовтень будуть нараховані в наступному місяці.

Джерело: molbuk.ua


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews