На Буковині стався черговий релігійний конфлікт (відео)

20.11.2019 18:32   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Священник РПЦвУ на Буковині оскаженів, коли віряни ПЦУ заспівали українською у храмі.

У неділю, 17 листопада, у селі Рингач Чернівецької області стався конфлікт між між релігійними громадами ПЦУ і Російської Церкви в Україні (УПЦ МП).

Про це Релігійній правді повідомив представник громади ПЦУ Ігор Кучерявий.

За його словами, священник РПЦвУ звинуватив парафіян ПЦУ у тому, що вони заплатили “Правому сектору”, щоб ті зі зброєю силоміць переводили громаду до Православної Церкви України.

Збори, на яких вирішувалось питання виходу релігійної громади з-під юрисдикції РПЦвУ, відбулись ще 10 березня 2019 року. Участь у зборах взяли 70 членів релігійної громади села. За перехід до ПЦУ проголосували 70 вірян, тобто одноголосно, проти – 0, утрималися – 0.

Незважаючи на красномовні результати голосування, перший конфлікт за сільський храм Вознесіння Господнього стався ще тоді. За даними “Чернівці Онлайн”, настоятель храму отець Серафим виступив категорично проти рішення громади. На підтримку священника РПЦвУ прибули звезені титушки, влаштували шарпанину, перешкоджали роботі журналістів.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews