Церква чи кінотеатр: яка доля чекає приміщення в центрі Чернівців?

28.11.2019 17:41   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У Чернівцях триває історія щодо передачі колишнього приміщення кінотеатру «Україна» (що на вулиці Ольги Кобилянської, 51, 53) релігійній громаді церкви «Еммануїл» в оренду на десять років.

Ще 17 травня виконавчий комітет Чернівецької міськради ухвалив рішення про передачу будівлі релігійній громаді церкви «Еммануїл» в оренду, - йдеться в матеріалі "Шпальти".

За словами в.о директора Департаменту розвитку Віталія Гавриша, наразі всі документи для укладання договору про оренду терміном на 10 років нежитлових приміщень на вул. О. Кобилянської, 53 готові.

«Немає якихось юридичних підстав не укладати договір. Було внесено зміни в рішення виконавчого комітету, адже там були технічні правки (вказали неправильну адресу), які не дозволяли укласти договір раніше. Зараз теж будуть виконані певні технічні процедури. Загалом усе готово, укладання договору може бути через день або тиждень – усе залежить від орендаря», – повідомив Віталій Гавриш у коментарі «Шпальті».

Окрім цього, в. о. директора Департаменту розвитку зазначив, що в окружному адміністративному суді розглядають позов про скасування рішення виконавчого комітету.

«Якщо це рішення у суді буде скасовано, а договір з орендарями ми укладемо, то його розірвуть. У нас є вже всі рішення та документи. Тому очікуватимемо дії орендаря щодо відновлення приміщення».

Також ми поспілкувалися з представником релігійної організації «Еммануїл» Костянтином Кучуряном, який зазначив, що він не знає достеменно, що відбувається.

«Бо всі переговори ведуть юристи. Ми чекаємо, коли з міської ради до нас зателефонують – тоді будемо вирішувати. Якщо у них уже все готово, то з нашого боку – теж. Були технічні правки щодо адреси, але вже все вирішено. Ми готові йти укладати договір», – каже Костянтин Кучурян.

На запитання, якою буде орієнтовна вартість ремонту, Костянтин відповів: «Суму не можу назвати, бо наразі робиться кошторис».

Джерело: shpalta.media


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews