Буковинські чиновники хочуть забезпечити школи та садочки молоком від місцевих фермерів

09.02.2020 14:27   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Пастеризувати та пакувати його будуть на молокопереробних підприємствах Буковини, а опісля реалізовувати у навчальних закладах.

У рамках проєкту планують закупляти у буковинських господарствах молоко коров’яче не нижче 1 ґатунку. Пакуватимуть молоко під регіональним брендом – із відповідним маркуванням та деталізацією якості продукції. Це зробить буковинське молоко упізнаваним та дозволить уникнути підробок. Якість та безпечність продукції контролюватиме ГУ Держпродспоживслужба Чернівецької області. Оскільки виробництво буде локальним, це дасть можливість оперативної та доступної перевірки.

За словами заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олексія Бойка, завдяки цьому проєкту діти зможуть споживати безпечні та якісні молочні продукти, про це повідомили в Чернівецькій ОДА.

Закупівля молока у місцевих регіональних виробників дозволить здешевити цю якісну продукцію, прискорити терміни постачання молока в освітні заклади, покращити в загальному ситуацію в галузі тваринництва області. Системна робота у цьому напрямку допоможе збільшити поголів’я корів та обсяги виробництва молока вищого ґатунку, що сприятиме підвищенню закупівельних цін на молоко, створенню нових робочих місць, підтримати буковинських підприємців-суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з виробництвом та переробкою молока і молочних продуктів, та збільшити надходження до місцевих бюджетів.

Як розповіла радниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Райлян, більшість фермерських господарств Буковини реалізують свою продукцію до інших областей, що призводить до зменшення валових регіональних показників та сировинного ринку для молокопереробних підприємств. А в той час буковинські переробні підприємства працюють на межі рентабельності, простоюючи через потребу якісної сировини.

Приємно вразило, що фермерські господарства давно мріяли про подібний проєкт, адже прагнуть забезпечувати дітей якісною продукцією. Нещодавно дружина Президента України Олена Зеленська ініціювала впровадження в українських школах програми "Склянка молока". Звісно ж, це молоко має бути найвищого ґатунку, що і передбачено нашим проєктом, – зазначила Наталія Райлян.



Вона також розповіла, що вже організовано ряд зустрічей із виробниками молочних продуктів та постачальниками в навчальні заклади, котрі погодилися до співпраці та внесли свої пропозиції щодо якісного забезпечення продукції в регіоні.

Пілотний проєкт, який ми розпочали, дасть фермерам майданчик для збуту своєї продукції. У перспективі ми зможемо поставляти у навчальні заклади не лише молоко, а й іншу молочну продукцію – сир, масло, – пояснює Наталія Райлян. – Взаємодія бізнесу та влади сприятиме розвитку нашого регіону.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews