На території Буковини припинили роботу 15 нелегальних автозаправних станцій

25.02.2020 22:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Із грудня минулого року на території Буковини припинили роботу 15 нелегальних автозаправних станцій. Загалом у області перевірили 285 АЗС та видали 225 ліцензій на роздрібну торгівлю пальним.

Про це розповів перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк під час засідання Міжвідомчої робочої групи з протидії нелегальній торгівлі пальним.

На засідання також запросили керівників АЗС області, податківців та правоохоронців.

Богдан Ковалюк, зокрема, наголосив, що ринок пального повинен бути легальним та прозорим, і обласна влада готова сприяти цьому. Він закликав керівників АЗС повідомляти про відомі їм факти торгівлі бензином та дизпаливом без відповідних документів.

Нагадаємо, за ініціативою Президента Володимира Зеленського Уряд торік розпочав широку кампанію з ліквідації тіньових схем торгівлі нафтопродуктами.

На Буковині у рамках цієї ініціативи було виявлено та вилучено 428,97 тонн нелегального пального на суму 9,8 мільйона гривень:

  • 403,5 тонн бензину різних марок;
  • 12,87 тонн дизельного пального;
  • 7,6 тонн бензину А-92;
  • 5 тисяч літрів скрапленого газу.

Крім того, вилучено 17 колонок, 16 ємностей різного виду та один бензовоз на загальну суму орієнтовно 1,7 мільйона гривень. 

Застосовано штрафні санкції щодо підприємців – 734 тисячі гривень за порушення ведення касових операцій та 500 тисяч гривень – за торгівлю пальним без ліцензії.

За матеріалами ЧОДА


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews