У Чернівцях лікарі швидкої просять про допомогу

21.03.2020 18:35   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Те, що було придбано на початку карантину, поступово закінчується.

Медики Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф першими виїжджають на виклики до пацієнтів з підозрою на COVID-19. Наразі три таких бригади працюють у Чернівцях, одна – на Порубному і по одній – в кожному районі області. Наразі в них є засоби індивідуального захисту, проте вони закінчуються. А придбати нову партію - ніде.

«Держава забезпечила нас хірургічними масками (10 тис.), марлевими масками (20 тис.), апаратами ШВЛ (2 шт.), пульсоксиметрами (5 шт.), ручними дихальними апаратами (6 шт.), насосами для інфузій (4 шт.). На початку карантину нам вдалося придбати 300 протиепідемічних комплектів, але на сьогоднішній день вони вже закінчуються. Один виклик – це три комплекти (якщо це лікарська бригада) і два (якщо фельдшерська), – розповів Інформаційному агентству АСС Володимир Єленєв, директор Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. - Варто розуміти, що костюми бригада вдягає не лише на виїзд до пацієнтів з підозрою на коронавірус, а й з підозрою на пневмонії тощо. Ми не можемо ризикувати нашими медиками! Інакше, якщо буде підтверджено, що бригада була в контакті з хворим без захисту, її доведеться відправити на карантин на 14 днів. А працювати і так нікому».

Протиепідемічні комплекти, які були закуплені на початку карантину, поступово закінчуються.

«Наразі доводиться шукати по всій Україні окремо костюми, респіратори, бахіли, захисні екрани тощо. І таким чином компонувати набори, - продовжує Володимир Єленєв. – Тому через соцмережі ми звернулися до українців за допомогою: можливо, у когось є можливість придбати засоби захисту і передати нам». Отож, медикам екстреної медичної допомоги потрібні: 

  1. Засоби індивідуального захисту:
  2. - Захисні ізоляційні костюми
  3. - Окуляри
  4. - Маски
  5. - Респіратори
  6. - Бахіли
  7. - Рукавички (подовжені)
  8. Антисептики для обробки рук
  9. Пульверизатори (місткістю 3 л)

Ощадбанк: Розрахунковий рахунок: UA223563340000026000301156554 ЄДРПОУ: 43343797 Контактні телефони: 103 +380673732644 +380673731933

Джерело: сайт acc.cv.ua


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews