Губернатор Буковини закликав окремих владців не нагнітати паніку у населення своїми висловами

30.03.2020 14:21   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Голова ОДА відреагував на заяву мера про закриття у місті магазинів, в яких не можна розрахуватись карткою.

У суботу, 28 березня, мер Чернівців заявив, що планує заборонити діяльність магазинів та установ, в яких немає можливості розрахуватися за товари й послуги безготівковою формою оплати. Міський голова Олексій Каспрук повідомив, що таке рішення планують прийняти у понеділок, на засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Після негативної реакції чернівчани, особливо людей похилого віку, у ситуацію втрутився голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук, який зазначив, що різного роду економічні заборони, які ініціативно проявляють окремі органи місцевого самоврядування – це повноваження виключно обласної комісії з ТЕБ та НС.

Хочу наголосити, що виключно обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є єдиним уповноваженим органом, колегіальним органом, до якого входять керівники усіх правоохоронних органів, органів цивільного захисту, державної влади, місцевого самоврядування, лікарі, епідеміологи. Цей обласний штаб управління ситуацією з протидії вірусній інфекції – єдиний компетентний орган, який має такі повноваження із запровадження економічних обмежень, – зазначив Сергій Осачук.

У зв’язку з цим голова ОДА закликав Каспрука не нагнітати панічні настрої зайвими різкими рухами обмежувального характеру, - пише promin.cv.ua.

Я закликаю всіх представників, керівників органів місцевого самоврядування не нагнітати панічні настрої зайвими різкими рухами обмежувального характеру стосовно економічної діяльності, адже наша економіка повинна вистояти. Ми не маємо на меті наглухо забити економічне життя. Ми повинні зберегти спроможність до швидкого відновлення відразу, як тільки ми здолаємо коронавірусну інфекцію. Всі наші дії на обласному рівні, ми повністю координуємо і узгоджуємо у повній взаємодії із Офісом Президента України, з Кабміном та з державною комісією з ТЕБ та НС, - наголосив голова Чернівецької ОДА.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews