Буковинські лікарні, які у списку медзакладів першої хвилі епідемії, не мають жодного апарату ШВЛ

31.03.2020 13:35   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У чотирьох лікарнях Чернівецької області, де прийматимуть інфікованих хворих на COVID-19, немає жодного апарату штучної вентиляції легень.

Про це свідчать дані сайту Національної служби здоров’я з переліком лікарень для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, - пише "Молодий буковинець".

В Україні передбачено 240 медичних закладів для госпіталізації пацієнтів, чий стан погіршується. У МОЗ зазначається, що вибір цих лікарень є спільною позицією голів ОДА, Міністерства охорони здоров'я та Національної служби здоров'я України, а пріоритетним критерієм вибору було визначено безпеку пацієнтів.


У Чернівецькій області хворих можуть прийняти у 10 лікарнях, з них три у місті Чернівці, інші – у районах. У лікарнях є понад 400 інфекційних ліжко- місць.

За даними Національної служби здоров’я, у Чернівецькій області є 56 апаратів швидкої вентиляції легень.

Найбільше – 26 апаратів ШВЛ – налічується у Чернівецькій обласній клінічній лікарі. 14 апаратів ШВЛ у Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні.

Серед районних лікарень найбільша кількість апаратів ШВЛ у КНП "Сокирянська районна лікарня". Тут їх налічується шість штук.

Але немає жодного апарату ШВЛ у КНП "Хотинська районна лікарня", КНП "Глибоцька районна лікарня", КНП "Сторожинецька районна лікарня" та міська лікарня №1, що у Чернівцях. Ці лікарні у списку медзакладів, які мають приймати хворих на коронавірус.

Також у МОЗ повідомляється, що 240 спеціалізованих установ - це лікарні першої хвилі. У разі збільшення кількості інфікованих збільшуватиметься кількість лікарень.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews