На Буковині від коронавірусної хвороби вилікувалися 16 осіб

07.04.2020 17:12   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Станом на 14:00 7 квітня у медичних закладах Буковини перебуває 170 пацієнтів.

У 59 з них підтверджено коронавірус, решта – з підозрою. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної державної адміністрації.
 
За минулу добу до лікарень госпіталізували 15 недужих.
 
167 інфікованих коронавірусом осіб лікуються амбулаторно. У них хвороба протікає легко або ж узагалі безсимптомно.
 
У реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебуває 6 пацієнтів. Один із них – у важкому стані, має пневмонію, підключений до апарату штучної вентиляції легень. Ще п’ятеро недужих – на кисневій дотації. Коронавірус підтверджено лише в одного з цих хворих.
 
У Чернівецькій міській лікарні №1 четверо хворих – у реанімації. Один із них із діагностованим COVID-19 підключений до апарату штучної вентиляції легень. У решти коронавірус ще не підтверджено.
 
Пацієнтці у важкому стані надають допомогу у реанімації Новоселицької центральної районної лікарні. Уранці їй раптово стало гірше, недужу підключили до апарату штучної вентиляції легень.
 
У Сторожинецькій центральній районній лікарні є троє хворих на кисневій підтримці. Коронавірус підтверджено у одного з них.
 
У Хотинській центральній районній лікарні двоє пацієнток із COVID-19 у реанімації. Одна має двобічну пневмонію та підключена до апарату ШВЛ. Інша – на кисневій підтримці, однак жодних ознак респіраторного захворювання у жінки немає, її стан важкий через інсульт.
 
Шістьом пацієнтам надають допомогу у обласній клінічній лікарні. У трьох уже діагностовано коронавірус, у решти – підозра. На штучній вентиляції легень один хворий, п’ятеро – на кисневій підтримці.
 

У обласній дитячій лікарні двоє хворих із підозрою на COVID-19 у реанімації. Один із них – новонароджений хлопчик, у матері якого підозрюють коронавірус. Малюк почувається добре, він під спостереженням медиків.
4-річного хлопчика перевели із Сторожинецької ЦРЛ. У нього гостре респіраторне захворювання, однак лікарі діагностували також цукровий діабет, який і є основною причиною важкого стану дитини.

 
Загалом від COVID-19 на Буковині вже одужали 16 осіб, серед них троє дітей.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews