Скільки хворих на COVID-19 наразі перебуває у лікарнях Чернівецької області?

08.04.2020 18:36   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

В Чернівецькій ОДА розповіли ситуацію станом на сьогодні.

 
20 буковинців перебувають у реанімаційних відділенях області, про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА. Пацієнти із підтвердженим інфекційним захворюванням Covid-19 та ті, хто чекають на результати тестів.
 
У реанімаційному відділенні обласної лікарні перебувають п’ятеро пацієнтів, двоє – із підтвердженою коронавірусною інфекцією та троє – із підозрою. Один недужий на COVID-19 підключений до апарату штучної вентиляції легень.

Сьогодні покращився стан 82-річної пацієнтки, яка була на кисневій дотації. Жінку перевели із реанімації до інфекційного відділення.

У реанімації обласної дитячої лікарні надають допомогу двом хворим із підозрою на коронавірус. Їхній стан – середньої важкості. 4-річного хлопчика перевели із Сторожинецької ЦРЛ. У нього гостре респіраторне захворювання та цукровий діабет. Інший пацієнт також має ознаки інфекційного захворювання. Новонародженого малюка, який напередодні був у реанімації, вже перевели до відділення.

У реанімації Чернівецької міської лікарні №1 перебуває двоє пацієнтів. Одному недужому стало краще, його перевели у відділення. Одна хвора сьогодні померла.

Пацієнтці у важкому стані надають допомогу у реанімації Новоселицької центральної районної лікарні. У неї підозрюють коронавірус, жінка підключена до апарату штучної вентиляції легень.

Четверо хворих на неінвазивній вентиляції легень лежать у Сторожинецькій центральній районній лікарні. Стан їхній – середньої важкості. Коронавірус підтверджено у одного з цих недужих.

У Хотинській центральній районній лікарні надають допомогу двом пацієнткам із COVID-19. Одна має двобічну пневмонію та перебуває на кисневій дотації. У іншої немає ознак респіраторного захворювання, її стан важкий через інсульт.

У Глибоцькій центральній районній лікарні за останні дві доби із реанімації до відділень перевели двох осіб – їхній стан покращився. Водночас у реанімації ще залишаються четверо хворих. Один із них із підтвердженим COVID-19 – у важкому стані, має пневмонію, підключений до апарату штучної вентиляції легень. Ще троє – на кисневій дотації.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews