Чернівецьким ринкам дозволено працювати

27.04.2020 15:52   Опубліковано : Новини Буковини
Джерело: onebuk.tv

Сьогодні підприємці Калинівсього ринку пікетували приміщення міської та обласної рад з вимогою дозволити ринкам працювати в умовах карантину. Після тривалих дискусій між представниками влади та підприємцями було вирішено винести це питання на засідання виконавчого комітету міської ради, - повідомляє onebuk.tv.

Виконком відбувся. Під час нього було вирішено дозволити працювати ринкам з певними обмеженнями. Під час голосуванян міський голова Олексій Каспру зазначив, що заборону ринкам працювати ухвалила обласна комісія з ТЕБ та НС і це рішення є обов’язковим до виконання, а рішення, яке сьогодні ухвалив виконком є протизаконним.

Підприємці запевняють, що, не дивлячись на умови торгівлі, ринки значно безпечніші за супермаркети, а товари дешевші. Незадовлення викликане тим, що вони не працюють і не мають грошей. Вважають несправедливим те, що працівники державних установ отримують зарплати, а вони – ні.

Після тривалих дискусій було прийнято проект постанови щодо обмеження роботи ринків у Черінвцях. Згідно з постановою народні обранці проголосували за такі пункти:

1. постанову Кабміну, рішення головного санітарного лікаря України та комісії з ТЕБ та НС взяти до уваги;
2. оптова торгівля на ринках має здійснюватися за умови дотримання санітарно-епідеміологічних норм, а також із забезпеченням засобами захисту обличчя та очей (маски та респіратори, у тому числі власного виробництва) працівників та відвідувачів;
4. торгівля здійнюється так, що не перебувало більше 1 людини на 10 метрах квадратних площі та за дотримання інших санітарно-епідеміологічних норм;
5. обмежити роботу ринків з 20:00 до 4:00.

Контроль за дотриманням вказаної постанови має вести Департамент розвитку Черінвецької міської ради. Рішення поширюється на усі ринки міста Чернівці. Проект постанови набуває чинності з моменту оприлюднення на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради.

Також виконавчий комітет планує ухвалити план виходу міста Чернівці із карантину. Переглянути запис засідання виконкому можна на офіціному каналі Чернівецької міської ради на Youtube.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: onebuk.tv