Пандемія Сovid-19: на Буковині померли вже троє медиків

30.04.2020 10:47   Опубліковано : Новини Буковини
Джерело: Главком

Загалом в Чернівецькій області підтвердили 264 випадки захворювання на коронавірус серед медичних працівників

У Чернівецькій області померли троє медичних працівників, у яких підтвердили коронавірус.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Олег Чорний, якого цитує місцеве агентство «Асс».

«У нас в області підтвердили 264 випадки захворювання на коронавірус серед медичних працівників. Сюди входять і лікарі, і медсестри, і санітарки тощо. На жаль, маємо три факти смерті серед медичних працівників. Усі вони, крім Covid-19, мали також супутні хвороби», - зазначив чиновник.

Він додав, що найбільше медпрацівників захворіли із Хотинської районної лікарні та Чернівецької обласної клінічної лікарні – 54 та 53 особи відповідно. У Чернівецькій міській лікарні №1 є 21 підтверджений випадок, ще 24 медпрацівники захворіли з обласного центру екстренної медичної допомоги. По інших лікарнях по 10 і менше хворих медпрацівників.

За результатами епідеміологічних розслідувань близько половини із підтверджених випадків захворювання медпрацівників сталося під час надання медичної допомоги. Решта медиків захворіли не на робочому місці.

Як відомо, Буковина – епіцентр коронавірусної пандемії в Україні. Найменша область країни має найбільшу кількість виявлених хворих на Covid-19.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Главком