Хворий на COVID-19 архімандрит РПЦвУ увірвався до редакції і кашляв на журналістів

30.04.2020 23:35   Опубліковано : Новини Буковини
Джерело: Релігійна правда

Чернівецько-Буковинська Консисторія РПЦвУ (УПЦ МП) звернулася до Служби безпеки України з проханням закрити редакцію газети “Молодий буковинець” на повний карантин.

Таку заяву секретар Консисторії архимандрит Никита адресував 30 квітня начальнику управління СБУ в області В. Монастирецькому, йдеться на сайті газети molbuk.ua.

Зазначається, що напередодні інформаційний портал molbuk.ua передрукував ексклюзив “Релігійної правди”, в якому джерела повідомляли про те, що керівник Чернівецько-Буковинської єпархії РПЦвУ митрополит Мелеті страждає на пневмонію, а низка священнослужителів, зокрема, і сам секретар єпархії, хворі на коронавірус.

Цю ж інформацію з посиланням на “Релігійну правду” вчора передрукували й інші буковинські інтернет-ЗМІ.

Кореспондент molbuk.ua звернувся до єпархії з проханням прокоментувавти цю ситуацію. Однак на запит у єпархії не відповіли, хоча повідомлення прочитали.

Замість того, щоб прокоментувати цю інформацію, архимандрит Никита сьогодні відвідав редакцію газети “МБ”, де демонстративно кашляв на працівників установи і поводився нахабно. Увесь процес відвідин священнослужитель РПЦвУ знімав на відео.

Пізніше архимандрит написав заяву до СБУ, в якій зазначив, що “учора на сторінках газети “Молодий буковинець” дізнався, що захворів на COVID-19″.

Також секретар Консисторії у своєму листі зазначив, що “контактував з головним редактором та іншими особами”, у зв’язку з чим просить перевірити “епідеміологічний стан” та закрити редакцію на “повний карантин”.

null

При цьому він “жалкує і розкаюється у своєму вчинку” та обіцяє більше не наражати нікого на небезпеку.

Колектив редакції molbuk.ua та Релігійної правди вважає неприпустимими такі вчинки архімандрита Никити.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Релігійна правда