Буковинські прикордонники затримали велику партію загострених кілків, які намагалися вевизти до Великої Британії

09.05.2020 13:09   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Загальна сума становить  понад 207 тисяч гривень.

Факт адмінправопорушення встановлено співробітниками Буковинської митниці за результатами викриття схем незаконного переміщення через митний кордон України предметів, обмежених або заборонених до переміщення.

 

Відомо, що з території України в зону митного контролю МАПП "Порубне-Сірет" заїхав вантажний автомобіль "VOLVO" з причепом під керуванням водія фірми-перевізника з Чернівціі. Згідно документів відправником та декларантом товару "готові вироби з деревини - кілки загострені для садівництва", код товару УКТЗЕД - 4421, виступає товариство з Житомирської області, отримувачем – фірма з Туреччини, покупцем – підприємство з Великобританії.

Митним органом було прийнято рішення про проведення повного митного огляду товару. За результатами проведеного огляду встановлено факт незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товар, а саме: його назву та код УКТ ЗЕД (в вантажному приміщенні транспортного засобу знаходився товар, який класифікується в товарній позиції 4404 та обмежений законодавством України до вивезення). Також вчинено дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару "підпірки для дерев, обкоровані, оциліндровані, загострені з одного боку" - для експорту зазначеного товару необхідний Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій.

За даним фактом запроваджено справу про порушення митних правил. Предмети попередньою вартістю 207 360 грн. вилучено на склад митниці.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews