Реалії Чернівецькі: міський голова хоче зробити платними парковки у спальних районах

28.05.2020 17:30   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Вже невдовзі, у Чернівцях, припаркуватися безкоштовно на своєму автомобілі під будинком де ви проживаєте, не вийде.

Міський голова Олексій Каспрук під час прямого ефіру на порталі «Твоє місто.Чернівці» заявив, що паркомісця під будинками будуть продавати на аукціоні між сусідами, - пише promin.cv.ua.

Розглядаємо такий варіант, щоб продавати парковочні місця у спальних мікрорайонах. Тому що виникають суперечки між сусідами. Ми бачили такі практики у наших колег з Румунії. Дати можливість легалізувати паркомісце на прибудинковій території. Навіть на відкритому конкурсі, тощо. Це цікава практика, будемо її пробувати впроваджувати, - заявив мер.

За словами міського голови, ремонт на міжбудинкових територіях, в тому числі паркомісць, робиться за кошт громади, тож це нормально, що за паркомісця у дворах чернівчани будуть платити. Натомість сусіди між собою зможуть викупити це місце на аукціоні. На парковочному місці буде вказаний номер авто, яке має там право паркуватись, і у разі якщо хтось припаркувався інший, можна буде викликати інспекцію з паркування, яка оштрафує порушника.

Також міський голова заявив, що з метою зменшення кількості автотранспорту в центрі міста міська влада планує збільшити вартість паркування.

Громадського транспорту має бути більше, а приватний транспорт має бути дорого. Не може бути ситуація, коли ти приїхав в центр Чернівців на приватному авто і просто припаркувався та пішов на роботу. Ти можеш це зробити, але це має тобі обійтись в 50-100 гривень в день і тоді ти 10 разів подумаєш чи взяти велосипед, чи пройтись пішки, чи скористатися громадським транспортом, - заявив Каспрук.

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews