Поліція викрила розповсюджувачів «закладок»: виявлено рекордну кількість нарковміних речовин

11.06.2020 17:20   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Троє буковинців збували у Чернівцях наркотичні засоби та психотропні речовини через мережу Інтернет так званим методом «закладок».

Під час обшуків поліцейські вилучили у зловмисників велику кількість наркотиків. Сума вилученого за цінами «чорного ринку» становить понад мільйон гривень. За торгівлю наркотиками затриманим загрожує до семи років позбавлення волі. Про це повідомляє відділ комунікацї поліцї Чернівецької області.

 
Співробітники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими поліції Буковини під час проведення оперативно-розшукових заходів встановили джерела надходження наркотичних і психотропних речовин на територію Чернівців. 
 
Під час розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом збуту наркотиків, поліцейські викрили протиправну діяльність трьох чернівчан. Члени злочинної групи продавали наркотичні засоби й психотропні речовини через мережу Інтернет методом так званих «закладок». 

Оперативники Управління протидії наркозлочинності та слідчі ГУНП в Чернівецькій області затримали членів групи, коли ті доставляли свій «товар» по маршруту. В автомобілі правопорушників поліцейські вилучили понад 75 готових «закладок» та інші докази їхньої причетності до торгівлі наркотиками.

Також співробітники поліції здійснили санкціоновані судом обшуки в помешканнях зловмисників та в орендованому ними гаражі. Під час обшукі правоохоронці вилучили:
-        понад 350 готових до розповсюдження «закладок» із амфетаміном;
-        300 таблеток Ecstasy;
-        500 грамів психотропної речовини («солі»);
-        100 марок ЛСД;
-        200 грамів галюциногенних грибів;
-        500 грамів канабісу (шишки)
-        1,5 кілограми амфетаміну;
-        електронні ваги, засоби для фасування та інші речові докази причетності до торгівлі наркотиками.
 
Усе вилучене співробітники поліції направили на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.
null
 
Правоохоронці затримали наркоторговців у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
 
Наразі суд обрав двом учасникам злочинної групи запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, третьому їхньому спільнику – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 60 тисяч гривень.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews