Чернівецьку область поділять на три райони: затверджено адмінплан

12.06.2020 15:14   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Кабінет міністрів України затвердив адміністративний план Чернівецької області, згідно з яким на Буковині буде три укрупнені райони.

Це будуть Сторожинецький, Хотинський і Чернівецький райони, пише molbuk.ua

Один район утворили з Путильського, Вижницького, Сторожинецького, більшої частини Глибоцьокого та частково Кіцманського районом, з центром в Сторожинці, повідомляє Суспільне.


Заставнівський та Герцаївський райони разом з Чернівцями та деякими селами Глибоцького району утворили район з центром в Чернівцях. Також до нього доєднали частину Кіцманського та Новоселицького району.

До третього району увійшли Сокирянський та Кельменецький райони, а також майже повністю – Хотинський район та декілька сіл Новоселицького. Центром обрали Хотин.

Проте в Чернівецькій області ще можуть створити гірський район, якщо пропозицію винесуть на розгляд профільного комітету Верховної Ради. Про це у коментарі Суспільному сказав голова підкомітету Верховної Ради з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews