Паводки на Буковині: евакуйовано 101 людину, 4 мости пошкоджено, затоплено угіддя

24.06.2020 13:02   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У Чернівецькій області станом на 7:00, 24 червня, підтоплені 18 населених пунктів, 425 будинків та 258 підвалів.

Внаслідок сильних паводків у Чернівецькій області 8 сіл залишилися без газопостачання, постраждали майже 2 гектари угідь, а 101 людину відселено з критичних місць затоплень. 

Також, високий рівень води у річках пошкодив 4 мости та 0,38 кілометра автодоріг.

У селах Банилів, Слобода-Банилів Вижницького району; Нові Драченці, Коростовата, Стрілецький Кут, Бурдей, Ревно, Біла Кіцманського району відключено газопостачання, вода пошкодила газову трубу. 
Населені пункти Довгопілля, Конятин, Фошки, Стебні, Лустун Путильського району, хутір Серафинець Вижницького району ізольовані через пошкоджені дороги.

Станом на 07:00 годину 24 червня ліквідовано підтоплення у 3 населених пунктах (Бісків, Черепівка, Глибока). Залишаються підтопленими 15 населених пунктів у п’яти адміністративних районах. Підрозділами ДСНС з підтоплених житлових будинків врятовано 60 осіб, у тому числі 11 дітей.

Забезпечили завезення питної води до 2 населених пунктів (Банилів, Слобода-Банилів). Тривають аварійно-відновлювальні роботи із укріплення пошкоджених ділянок дамби № 15 Б у селі Банилів та дамби № 21 у Вижниці.

Усього до робіт протягом доби залучили 156 працівників та 32 одиниці техніки (МВС, Міноборони, МОЗ, водгоспу, обленерго, облгазу, облавтодору, комунальних служб та будівельних організацій), у тому числі від ДСНС: 101 чоловік особового складу, 19 одиниць автомобільної 
та спеціальної техніки.

Відповідно до розпорядження місцевої влади, забезпечено цілодобове чергування шкільних автобусів на території області з метою перевезення населення із зон можливого підтоплення.

В області працює Штаб з ліквідації наслідків негоди. У разі потреби, телефонуйте на «гарячу лінію»  +380989362550


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews