Наслідки паводків: на Буковині відновлюватимуть не всі пошкоджені автошляхи

09.07.2020 21:36   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Першочергово ремонтуватимуть дороги на Путильщині та Кіцманщині.

На Буковині планують відновити п'ять зруйнованих ділянок доріг в Кіцманському та Путильському районах. На це планують витратити 20 мільйонів гривень. Про це у коментарі Суспільному Буковини сказав заступник голови облдержадміністрації Олексій Бойко.

За його словами, грошей недостатньо, аби відремонтувати всі пошкоджені дороги. Відтак почнуть з автомобільних шляхів в Кіцманському та Путильському районах.

У Кіцманському районі відремонтують дорогу між селами Брусниця та Нижні Станівці, на це витратять вісім мільйонів гривень.

На ремонт доріг у Путильському районі виділили 12 мільйонів гривень. Тут відремонтують ділянки між населеними пунктами Сергії-Рипень, Сергії-Фошки-Шурдин та Дихтинець-Гробище.

Нагадаємо, уряд перерахував Чернівецькій області 30 мільйонів гривень на ліквідацію збитків від паводку. 10 мільйонів направили на виплати за пошкоджені будинки, 20 мільйонів — на інфраструктуру.

Ще 27 мільйонів гривень отримало басейнове управління водних ресурсів річок Прут та Сірет. За словами начальника управління Андрія Кавулі, ці гроші витратять на відновлення п'яти дамб у Вижницькому районі, однієї — в Кіцманському районі, а також на капітальний ремонт берегоукріплення в селі Просіка.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews