Черенівці залишилися без резервного водопостачання?

13.07.2020 08:47   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Вода з Прута після злив непридатна до вживання.

У програмі «Суть Речей» на Радіо10 Ярослав Цуркан, заступник директора КП «Чернівціводоканал», розповів, у якому стані мережі та що потрібно ремонтувати першочергово, пише ІА АСС.

Перш за все модернізації потребують аварійні гілки водогону, які постачають воду безпосередньо у місто Чернівці. Це Дністровський водогін. Зараз розроблена вся документація для його реконструкції. Сподіваємось, що до Нового року ця ситуація вирішиться, - каже Ярослав Цуркан. - Цей водогін має протяжність 57 км. Загальна кількість – до 6 км заміни різних аварійних ділянок.

Щодо станції Біла, де ведуться відновлювальні роботи, це водозабір, який подає воду з річки Прут. Це - невеличке водосховище біля Чернівців, яке в скрутних ситуаціях використовують як резерв для постачання води чернівчанам. Але внаслідок стихії ця станція була повністю залита водою.

Ми цю подачу призупинили у зв’язку з тим, що вода не відповідає нормативам питної води. Тому ми маємо нашарування різних проблем: відсутність резерву та аварійні ситуації на станції Дністер-Чернівці. Роботи продовжуються цілодобово, - зазначає посадовець.

Водогін будувався у 80-х роках. Розраховувалось, що він зможе працювати 20 років. Минуло майже 40. Він вже зношений і єдиний вихід – відремонтувати та замінити аварійні ділянки.

У разі випадіння великого обсягу опадів, вода у Дністрі залишається досить якісною для вживання, бо водозабір проводиться на рівні 14-16 метрів. Вода ж з Прута, коли відбуваються досить сильні дощі в гірських районах, стає каламутною і непридатною до вживання, - зазначає Ярослав Цуркан.

Фото з відкритих джерел


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews