Послаблення карантину: у Чернівцях громадський транспорт повністю відновить свою роботу

14.07.2020 11:07   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews
Також відновлять пільгові перевезення у міському транспорті.

Поновити пільгові перевезення на тролейбусних та автобусних маршрутах запропонував міський голова Олексій Каспрук 13 липня на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС. Про це йдеться на офіційному сайті Чернівецької міської ради.

Юридичному управлінню міської ради доручено терміново подати на розгляд міської ради та виконавчого комітету проекти рішень щодо скасування обмежень на пільгові перевезення, які були встановлені  на період дії карантину.

 

Комісія звернула увагу, що за даними МОЗ України станом на 12 липня епідситуація у Чернівецькій області відповідає показникам, які дозволяють послаблення карантинних обмежень. Обласна комісія з питань ТЕБ та НС з 1 липня дозволила на території області здійснення пасажирських перевезень автомобільним транспортом в кількості не більше, ніж кількість місць для  сидіння.

У зв’язку з цим та відповідно до Постанови КМУ  від 20.05. 2020 р. №392 (зі змінами) міська  комісія з питань ТЕБ та НС вирішила дозволити здійснення пасажирських перевезень автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування та в електричному транспорті в кількості не більше, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб. 

Під час здійснення пасажирських перевезень перевізники та пасажири зобов’язані дотримуватися вимог Постанови Головного державного лікаря України №23 від 23.05.2020 щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезень пасажирів під час карантину. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту,а також за здійснення водіями/кондукторами контролю за використанням пасажирами засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок. Під час здійснення пасажирських перевезень в такому режимі перевізники забезпечують пільговий проїзд на тролейбусних  маршрутах та на соціально значущих автобусних маршрутах загального користування громадянам,які мають встановлені законодавством та місцевими  нормативними актами пільги на проїзд в  громадському транспорті.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews