На Буковині планують відновити роботу дитячих садочків

24.07.2020 11:19   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: promin.cv.ua

Остаточне рішення днями має ухвалити обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки.

Карантин в Україні продовжили до 31 серпня. Попри це навчальний рік у буковинських школах планують розпочати у звичному режимі. Також уже за тиждень у області хочуть відкрити дитячі садки. 

 
Офіційно. Навчальний рік у буковинських школах планують розпочати у звичному режимі. Тобто уроки для учнів проходитимуть не дистанційно, як весною, а за навчальними партами.


Всі школи області планують розпочати рік у звичному, стаціонарному форматі, але це несе з собою також ризики і виклики. Моделюємо ситуацію що до прикладу захворіла вчитель. Випадає 3-5 предметників – страждає вся школа, - голова ОДА Сергій Осачук.

Аби попередити зрив навчального процесу у області створюють резерви вчителів, які будуть готові замінити колег на роботі. Також у разі потреби залучатимуть і студентів-старшокурсників. Щодо дитячих садків, то їх планують відкрити ще раніше шкіл.

Попередньо дата відновлення роботи дошкільних навчальних закладів визначалася 1 серпня – в.о. директора ДУ «Чернівецький лабораторний центр» Наталія Гопко.
 
Остаточне рішення днями має ухвалити обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Однак попри послаблення карантину буковинцям слід не забувати про протиепідемічні заходи, каже Сергій Осачук.

У першу чергу дбати про індивідуальні засоби захситу, носіння масок і громадських місцях, про дотримання соціальної дистанції і коли ми спустимося на простий рівень, коли запрошують на весілля, хрестини, то 10 раз подумати чи обовязково йти, - Сергій Осачук.

До слова, загальна чисельність інфікованих на Буковині від першого встановленого випадку – 5404 особи.З них майже 3700 осіб одужали від інфекції. Тим часом змінилася і географія поширення вірусу.
 
Якщо у березні лідирував за кількістю захворілих Хотинських район, у квітні найбільше захворілих було у Герцаїівському, Глибоцькому і знову ж таки у Хотинському районі. Далі Кіцманський район у Червні місяці. З червня починає лідирувати Путильский. За сотані 7 днім ми фіксує збільшення кількості у Кельменецькому районі. Який після Путили має 2 рейтингову позицію, - в.о. директора ДУ «Чернівецький лабораторний центр» Наталія Гопко.
 
 
За словами Наталії Гопко,зараз у області досі тестують на коронавірус усіх хто має ознаки ГРВІ, пневмонії, а також контактних осіб. А їх за час епідемії було близько 15-ти тисяч.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: promin.cv.ua