Буковинським прикордонникам довелося стріляти та надавати меддопомогу контрабандистам-втікачам

13.08.2020 08:22   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Один із віткачів заплутався в інженерному загородженні типу «Єгоза», яке намагався подолати.

На кордоні з Румунією прикордонники Чернівецького загону затримали двох буковинців, метою яких, скоріш за все, було спостереження за прикордонними нарядами. Окрім того, що прикордонникам довелося добряче побігати за правопорушниками, одному з них ще й прийшлося надати першу медичну допомогу. Про це повідомляє пресслужба Чернівецького прикордонного загону.
 
Випадок стався  на ділянці відповідальності відділу «Красноїльськ». Двох парубків, один з яких встиг подолати загороджувальний паркан, прикордонний наряд помітив не одразу, адже чоловіки потайки намагалися потрапити до лінії кордону.
 
Однак псевдо «диверсантам» не вдалося реалізувати свої плани, їх було викрито нарядом. Чоловіки одразу вдалися до втечі. Не зупинили їх й попереджувальні постріли у повітря, які були змушені зробити прикордонники, адже правопорушники на голосові команди не реагували.
 
Надалі, в ході пошукових заходів прикордонники затримали одного із втікачів, а згодом виявили іншого. Останнійзаплутався в інженерному загородженні типу «Єгоза», яке намагався подолати. 
 
Чоловік самостійно виплутатись не міг, а тому прикордонники вчасно виявили втікача. Його було визволено із тенет інженерного загородження й надано медичну допомогу та викликано карету швидкої допомоги, якою був доставлений до Сторожинецької ЦРЛ.
 
Зважаючи, що у затриманих жодних документів при собі не було, прикордонникам довелося витратити певний час на їх ідентифікацію. Як з’ясувалося згодом, правопорушниками виявилися мешканці населеного пункту Красноїльськ, один з яких неповнолітній. Щодо осудного громадянина України, то на нього складено адміністративні протоколи за ч.2 ст. 204-1 та ч. 2 ст. 185-10 КУпАП, а також проінформовано Сторожинецький РВК.
 

Варто зазначити, що молодик вже певний час ухилявся від призову у лави Збройних сил України. Тепер йому цього не уникнути. А прикордонники і надалі будуть передавати порушників кордону, які є призовного віку та уникають призову працівникам військових комісаріатів.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews