У двох лікарнях Буковини збільшили кількість команд, які надаватимуть медичну допомогу пацієнтам, недужим на коронавірус

19.08.2020 10:58   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

В обласній клінічній лікарні та у Сторожинецькій ЦРЛ із липня збільшили кількість команд, які надаватимуть медичну допомогу пацієнтам, недужим на коронавірус, або ж із підозрою на нього, про це повідомляє Чернівецька ОДА.

 
Це стало можливим завдяки спільним зусиллям фахівців Департамент Охорони здоров'я Чернівецької ОДА та управлінців вказаних медичних закладів.
 

За програмою медичних гарантій, стаціонарну допомогу хворим із COVID-19 мають надавати так звані медичні команди. До них обов’язково повинні входити анестезіолог, терапевт або інфекціоніст і троє осіб середнього та/або молодшого медичного персоналу на кожного лікаря.

 
Обласна лікарня законтрактувала із Національною службою здоров’я України роботу 8 таких команд, Сторожинецька ЦРЛ – 5.
 
Вказані лікарні протягом усього періоду боротьби з коронавірусом були перевантажені хворими, адже, до прикладу, у Сторожинці лікували не лише недужих із цього району, а й із сусіднього Вижницького. Велика кількість пацієнтів та необхідність догляду за ними виснажувала медиків, тому ми неодноразово зверталися до Міністерства охорони здоров’я і НСЗУ із проханням збільшити для цих закладів число законтрактованих команд, – пояснила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

У результаті обласна лікарня отримала дозвіл на роботу чотирьох додаткових команд, відтепер їх у цьому закладі буде 12.

 

У Сторожинецькій ЦРЛ додасться одна група медиків, що лікуватиме хворих на COVID-19, загалом їх тут працюватиме 5. Окрім зменшення навантаження на лікарів, медичні заклади також отримають додаткове фінансування від НСЗУ.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews