Поліція Здолбунівшини взяла під варту чоловіка, який убив свою матір

Літня жінка померла внаслідок механічної асфіксії. Чоловік неодноразово піднімав руку на матір, тому ловмисника невідкладно затримали.

Рішення про перекваліфікацію злочину із частини 2 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) на частину 1 статті 115 Кримінального кодексу України було прийняте під час досудового розслідування.

Нагадаємо, 18 серпня 58-річний житель села Миротин повідомив сільському голові про смерть своєї матері. Жінка кілька останніх місяців хворіла, рідко виходила та пересувалася лише у будинку. Однак поліцейські під час огляду тіла померлої 80-річної жінки виявили тілесні ушкодження, а відповідно до лікарського свідоцтва, смерть настала внаслідок механічної асфіксії — здавлення шиї тупим предметом (удушення).  

Правоохоронці встановили, що чоловік неодноразово піднімав руку на матір. Тож 58-річного зловмисника невідкладно затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, повідомили 58-річному чоловікові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). 

Сьогодні, 20 серпня, Здолбунівський районний суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави. 
Досудове розслідування триває.  

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області