Заставнівська центральна районна лікарня стане госпітальною базою для хворих на COVID-19

25.08.2020 14:28   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У найкоротший термін тут буде розгорнуто 40 ліжок, на яких лікуватимуть недужих.

Заставнівська центральна районна лікарня стане госпітальною базою для хворих на COVID-19. Про це розповіла заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак, про це повідомляє Чернівецька ОДА.

 
За її словами, управлінці закладу зараз працюють над тим, аби у найкоротший термін тут було розгорнуто 40 ліжок, на яких лікуватимуть недужих із коронавірусом або ж із підозрою на нього. 


Крім того, 17 додаткових місць для таких хворих напередодні відкрили у міських госпітальних базах. 

Загалом зараз маємо 968 ліжок. Маємо чіткий план, як надалі будемо розгортати додаткові місця, і їх вистачить, безумовно. Але є й інший ризик, він стосується відділень інтенсивної терапії , де для хворих на COVID-19 відведено 81 ліжко, і 50% із них уже зайняті, – пояснила Наталія Гусак. 


Саме місць у реанімації може не вистачити, і це для медичної системи є найбільшим викликом. Тож зараз в області активно працюють над тим, щоб зробити якомога більшим резерв ліжок інтенсивної терапії, запевнила заступниця голови ОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews