Як приготувати в'ялені баклажани на зиму: рецепт
Джерело: 24 канал
В’ялені баклажани – це чудова закуска до столу! Зберігайте овочеву закуску в холодильнику не більше 6-7 місяців.
Інгредієнти для страви:
Баклажан - 500 г
Червоний мелений перець - за смаком
Мелена паприка - за смаком
Оливкова олія - 150 мл
Розмарин (свіжий) - за смаком
Сіль - за смаком
Спеція базилік (сушений) - за смаком
Часник - за смаком
Рецепт приготування
1. Ретельно миємо баклажани, зрізаємо з них шкірку та нарізаємо тоненькими скибочками.
2. Солимо баклажан та залишаємо в каструлі на 15-20 хвилин, щоб він відпустив гіркоту.
3. Зливаємо сік з баклажанів та бланшуємо їх кілька хвилин. Готові баклажани розкладаємо на деко вкрите пергаментом, або на решітку сушарки.
4. Сушити баклажани потрібно при температурі 80 градусів 2-3 години в духовці, або при температурі 50 градусів 2,5-3 години в сушарці.
5. Для маринаду змішуємо всі інгредієнти: олію, спеції та ретельно перемішуємо в однорідну суміш.
6. Готові баклажани складаємо в банку, заливаємо маринадом та закриваємо кришкою. Смачного!
Читайте більше на TeNews.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 24 канал