«Чернівцітеплокомуненерго» заборгувало за розподіл газу понад 20 мільйонів

10.09.2020 11:34   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Сума заборгованості населення за газ та послуги теплопостачання вже перевищує 114 млрд грн.

Станом на початок вересня борг МКП «Чернівцітеплокомуненерго» перед АТ «Чернівцігаз» становить 21,8 млн грн. З березня 2020 року, кошти, що надходили від міського теплопостачального підприємства, лише частково погашали поточні щомісячні нарахування.
 
На початок опалювального сезону сума заборгованості тепловиків прогнозовано збільшиться до 26,7 млн грн, що натомість унеможливлює підключення об’єктів теплокомуненерго до системи газопостачання на опалювальний період.
 
Напередодні опалювального сезону, що має стартувати вже за місяць, надзвичайно гостро постало питання заборгованості МКП «Чернівцітеплокомуненерго» перед АТ «Чернівцігаз» за послуги з розподілу природного газу.
 
Зважаючи на значну суму заборгованості, ще в липні, «Чернівцігаз» звернувся до Господарського суду з позовною заявою про стягнення з МКП «Чернівцітеплокомуненерго» боргу в розмірі 11,5 млн грн. Відтоді, заборгованість підприємства комунальної теплокомуненергетики зросла до 21,8 млн грн.
 
Відтак, «Чернівцігаз» направив звернення на Чернівецьку обласну державну адміністрацію, Чернівецьку міську раду та директору МКП «Чернівцітеплокомуненерго» в яких поінформував, що без повного погашення заборгованості до 01.10.2020 року, об’єкти міської теплоенергетики не будуть підключені до газорозподільної системи. В результаті це призведе до неможливості забезпечення тепловою енергією населення м. Чернівці протягом нового опалювального сезону та створить серйозну соціальну напругу в регіоні.
 
Сума заборгованості населення за газ та послуги теплопостачання вже перевищує 114 млрд грн.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews