На Львівщині виявлено майже 400 несанкціонованих сміттєзвалищ

18.09.2020 17:24   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: WestNews.info

Державна екологічна інспекція провела перевірку Львівської міської ради та Львівської ОДА та виявила низку порушень у сфері управління відходами. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, пише - WestNews.info.

«У Львівській області аж 116 населених пунктів не охоплені послугами з вивозу сміття. Тому на сьогодні на території Львівщини виявлено майже 400 несанкціонованих сміттєзвалищ. Така ситуація у сфері управління відходами є перш за все наслідком неефективної роботи місцевого самоврядування. Державна екологічна інспекція в результаті перевірки Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації виявила наступні порушення:

- виконавців послуг з вивезення побутових відходів визначено без проведення відповідних конкурсних засад;

- не визначені спеціальні місця для розміщення відходів;

- не реалізовані повноваження щодо забезпечення організації та контролю за безпечним транспортуванням, сортуванням, обробленням (переробленням) утилізацією та захороненням всього обсягу утворених відходів;

- не розроблені та не затверджені Схеми санітарного очищення м. Львова та населених пунктів Львівської області, що унеможливлює передбачити рівень охоплення, обсяги та об’єм утворених відходів, кількість транспортних засобів для перевезення, тощо», - написав Андрій Мальований. 

Держекоінспекція готує позовну заяву до суду на посадовців Львівської міськради та Львівської ОДА, які не виконали покладених на них обов’язків гарантувати чистоту у населених пунктах.  

«Наразі готуємо позовну заяву до суду щодо бездіяльності посадових осіб Львівської міської ради та Львівської ОДА. Саме вони мали би гарантувати чистоту та екологічну безпеку території, однак цього не зробили. Також головам цих органів винесені вимоги щодо приведення у відповідність із законодавством. Що потрібно робити, щоб Україна не потонула у смітті? Перш за все – створювати якісну інфраструктуру з управління відходами. І це завдання саме місцевої влади, яка не завжди хоче його вирішувати. Бачу вихід у підвищенні штрафів за екологічні порушення. Вони мають бути такими високими, щоб посадові особи боялись йти проти закону», - додав Андрій Мальований.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info