Аеропорт Чернівців повноцінно запрацює вже наступного року?

04.10.2020 13:03   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews
Будемо його розвивати чи будувати новий, – повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.
 
Повноцінну роботу міжнародного аеропорту імені Леоніда Каденюка, що у Чернівцях, планують відновити наступного року. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, - пише promin.cv.ua.
 
Так, під час робочого візиту на Буковину Володимир Зеленський оглянув новозбудований міст у Розтоках. Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук зазначив, що регіон має великий туристичний потенціал. За його словами, інвесторів може зацікавити будівництво та розвиток гірськолижних курортів. Президент зауважив, аби розвивати цю галузь, необхідне хороше транспортне сполучення.
 
«Аеропорт і дороги. Все інше зробить бізнес», – сказав Володимир Зеленський.
 
«Цей аеропорт запустимо наступного року, щоб він приймав рейси. І будемо розвивати чи будувати новий», – зауважив Кирило Тимошенко.
 
Як ідеться на офіційному сайті Президента України, Голова «Укравтодору» Олександр Кубраков наголосив, що цього року в Чернівецькій області відремонтовано дороги, які ведуть до кордонів України та Румунії. Також триває реконструкція ділянки траси М-19.
 
Загалом у регіоні у 2020 році планують відремонтувати 70 кілометрів доріг.
 
Президенту також розповіли, що місто Чернівці – єдиний в Україні обласний центр, який не має повноцінної об’їзної дороги. Тому весь потік вантажних і пасажирських перевезень проходить безпосередньо через місто – вулицями Галицький Шлях та Хотинська. Тому Хотинська – в аварійному стані, має колійність, вибоїни та тріщини, значні руйнування покриття, які вже неможливо виправити за допомогою поточного чи ямкового ремонту.
 
Наразі виготовлено проєктно-кошторисну документацію та проведено експертизу проєкту відновлення цієї вулиці, згідно з якою загальна вартість ремонту дороги становить майже 220 мільйонів гривень. При цьому на проєкт уже виділено цільову субвенцію 200 мільйонів гривень. Зараз ведуть переговори щодо підписання угоди з підрядником.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews