Як відбувається прийом заяв-розрахунків від роботодавців для виплати лікарняних і декретних під час карантину

16.10.2020 13:43   Опубліковано : Зоряна Замкова
Джерело: Пресслужба ВД ФССУ

Фонд соціального страхування України у період карантину здійснює фінансування лікарняних і декретних у оперативному режимі – упродовж одного робочого дня з моменту прийняття заяви-розрахунку.

Тож саме від часу оформлення заяви роботодавцем залежить дата надання матеріального забезпечення працівнику. Аби прискорити фінансування і протидіяти поширенню коронавірусної інфекції, ФССУ забезпечив можливість подання таких заяв-розрахунків онлайн і безконтактно.

Як відбувається прийом заяв-розрахунків від роботодавців для виплати лікарняних і декретних під час карантину?

- Прийом заяв-розрахунків, за якими Фонд фінансує надання матеріального забезпечення застрахованим особам, відбувається у штатному режимі.

- Як і раніше, заяву-розрахунок можна подати до робочого органу виконавчої дирекції Фонду особисто.

- Однак ми радимо на час карантину віддати перевагу дистанційній формі подачі документів – на електронний документообіг перейшли вже понад 65% страхувальників.

- Щоб подати заяву-розрахунок дистанційно, у роботодавця має бути укладений відповідний договір із Фондом.

Примірний договір: http://www.fssu.gov.ua/.../main/uk/publish/article/970830

- Примірний договір нещодавно було оновлено, однак якщо ви уклали договір у попередні періоди, він залишається чинним і не потребує переоформлення.

- Документи подаються із застосуванням електронного підпису/печатки, а клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення для створення та подання електронних документів роботодавець обирає самостійно.

Читати докладніше: http://www.fssu.gov.ua/.../main/uk/publish/article/960602

- Але навіть якщо роботодавець не має можливості подати заяву-розрахунок дистанційно, Фонд проводить роботу з організації безконтактного прийому документів – для цього у відділеннях розташовані спеціальні скриньки.

Бережіть себе і оточуючих – тримайте дистанцію, обмежте контакти та відповідально ставтесь до правил карантину.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Пресслужба ВД ФССУ