Сарненські правоохоронці під час обшуків на Гощанщині вилучили декілька авто, наркотики та бурштин

Обшуки відбулися під керівництвом Сарненської місцевої прокуратури. Слідчі дії проводилися відносно посадових осіб одного з державних підприємств за фактом незаконного видобутку бурштину-сирцю. 

Санкціоновані обшуки на території Гощанського району та в обласному центрі провели вчора, 24 листопада, слідчі Сарненського відділу поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Сарненської місцевої прокуратури.

Слідчі дії проводилися у рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України, відносно посадових осіб одного з державних підприємств за фактом незаконного видобутку бурштину-сирцю, зокрема за допомогою мотопомп кустарного виробництва, що суперечить проєктній документації підприємства та ліцензійного видобутку відкритим, кар’єрним способом.

Поліцейські провели сім санкціонованих обшуків за місцем проживання та у транспортних засобах фігурантів кримінального провадження.

За їх результатами поліцейські виявили та вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій, вироби із бурштину, засоби зв’язку та пакетик із порошкоподібною речовиною білого кольору, ззовні схожою на наркотичну.

У рамках кримінального провадження також вилучили транспортні засоби «Mercedes-Benz» та «Dodge Charger», які доставлені на спецмайданчик. 

Досудове розслідування триває. Вилучений бурштин, вироби з нього та порошкоподібну речовину відправлено для проведення експертизи.

null
null
null
null

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області