Бюджет Чернівецької ОТГ на 2021 рік складатиме 2,3 мільярда гривень

10.12.2020 13:10   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Цього року вперше формується бюджет Чернівецької міської територіальної громади, до складу якої увійшли Чернівецька, Коровійська та Чорнівська громади.

Загальний обсяг бюджету Чернівецької територіальної громади на 2021 рік пропонують затвердити в сумі понад 2,37 мільярда гривень. Доходна частина бюджету становитиме 2,3 мільярда гривень, з яких власні доходи – понад1,8 мільярда гривень. Про це повідомили у фінансовому управлінні міської ради.

Візуалізація проєкту бюджету Чернівецької міської територіальної громади на 2021 рік оприлюднена на офіційному вебпорталі міської ради за цим посиланням.

До загального фонду міськогобюджету у 2021 році планують залучити понад 1,7 мільярда гривень доходів. Це на 71,8 мільйонів гривень менше, ніж у цьому році. Зокрема, у 2021 році буде припинено зарахування до місцевих бюджетів 13,44 відсотка акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального. Це зменшить доходи міського бюджету Чернівецької громади на 50,6 мільйонів гривень. Окрім того, через спад економіки та пандемію COVID-19 очікується зменшення надходжень єдиного податку на 23,6 мільйонів гривень, плати за надання адміністративних послуг – на 10,2 мільйона гривень.

Найбільшу частинузагального фонду бюджету становить податок на доходи фізичних осіб – понад 1,09 мільярда гривень. Майже 468,4 мільйона гривень планують отримати місцевих податків та зборів, в тому числі 178 мільйонів гривень – плати за землю, 31,9 мільйонів гривень – податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Очікується також, що надійде майже 256 мільйонів гривень єдиного податку, 1,44 мільйона гривень – збору за місця для паркування транспортних засобів, 750 тисяч гривень – транспортного податку та 400 тисяч гривень – туристичного збору. Акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів становитиме понад 85,4 мільйона гривень. Надходжень від оренди комунального майна очікують отримати 33 мільйона гривень, податку на прибуток комунальних підприємств та установ – 3,4 мільйона гривень, плати за розміщення тимчасово вільних коштів бюджету – 5,0 мільйонів гривень.

До бюджету розвитку планують залучити понад 30,3 мільйона гривень, зокрема за рахунок відчуження комунального майна – 5,0 мільйонів гривень, продажу земельних ділянок – 18,0 мільйонів гривень, пайової участі у розвиток інфраструктури – майже 7,3 мільйона гривень. Власні надходження бюджетних установ становитимуть понад 51,6 мільйона гривень,надходження до цільових фондів – 8,1 мільйона гривень.

З державного бюджету громада очікує отримати в 2021 році освітньої субвенції в сумі 498,1 мільйона гривень.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews