Через негоду у Чернівецькій області 25 населених пунктів знеструмлено

11.12.2020 08:25   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Шквальний вітер у вологу погоду призвів до обледеніння проводів повітряних ліній області.

Несприятливі погодні умови упродовж першого тижня грудня додали чимало роботи оперативно-виїзним бригадам Обленерго. Так, шквальний вітер у вологу погоду призвів до обледеніння проводів повітряних ліній області, а із незначним потеплінням мокрий сніг щільно вкрив кригою поверхні електрообладнання. 

Як наслідок диспетчерські пункти енергетичного підприємства зафіксували обриви проводів 16 високовольтних ліній електропередач. Без електроживлення частково чи повністю опинилися споживачі у 25 населених пунктах, про це повідомляє пресслужба АТ «Чернівціобленерго».

Падіння дерев на повітряні лінії електропередач, обриви проводів, поламані електроопори та пошкоджене електроустаткування спричинили аварійні відключення у Герцаївському, Глибоцькому, Сторожинецькому, Новоселицькому районах та у місті Чернівці. 
 
Для ліквідації наслідків негоди негайно залучені 58 аварійних бригад районних електричних мереж. Буковинські енергетики оперативно відновлюють електропостачання у постраждалих районах, щоб якнайшвидше подати напругу у домівки буковинців. 

Основні правила безпеки:  
не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менш як 8 метрів — це смертельно    

повідомте про аварійну ситуацію: обривах проводів, при падінні дерев, гілок на лінії електропередач або травмуванні людей слід негайно інформувати у РЕМ за місцем проживання, у Call-центр (0372) 58-49-80 – цілодобово, без вихідних або 101 – рятувальній службі Буковини;

за можливості організуйте охорону місця обриву проводу до приїзду аварійної бригади енергетиків або позначте місце будь якими обмежувальними знаками – кольоровими стрічками, гіллям чи іншими підручними матеріалами;
будьте обачними, не наближайтеся до обірваних електропроводів.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews