Культура спілкування – важлива навичка для кожного з нас

18.01.2021 11:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопільська липа

Упродовж грудня 2020 року студенти 35 вищих освітніх закладів України мали можливість познайомитися з тематичним випуском журналу «Тобі про культуру спілкування». Як зрозуміти іншу людину, знаходити спільну мову з оточуючими, чому виникають конфлікти між людьми, у чому сила і підказка у побудові успішних стосунків такої науки, як соціоніка?

Якими є неймовірні студентські традиції, свята та взагалі, нове, відірване від батьків самостійне життя в гуртожитку?

Як будувати стосунки з батьками, друзями та коханими?

Усі ці питання піднімаються у журналі.

Головними героями інтерв’ю випуску стали фіналістка проекту «Голос Країни», співачка Іванка Червінська та Народний артист України, бандурист Роман Гриньків. Вони поділилися своїм досвідом у тому, як саме принципи культури спілкування допомагають їм у творчому розвитку, спілкуванні з колегами та розширюють аудиторію прихильників їх творчості.

Про те, як спілкування впливає на розвиток цілого інструментального жанру Роман Гриньків розповідає так: «Ми довго обмежувалися лише професійним колом і виходило, що у нас виробився свій академічно-народний жанр, в якому ми вже варилися, як у «власному соці». Це відокремлювало певну кількість слухачів від нашого мистецтва, формуючи групу шанувальників, які сприймали бандуру лише як вузький музичний жанр.

А коли почали спілкуватися з іншими музикантами, композиторами, обмінюватися творчими ідеями, то стали грати джаз, сучасну музику, імпровізувати з іншими музичними формами і в такий спосіб урізноманітнили бандурне мистецтво. В результаті дуже швидко воно стало прогресувати. Тобто, спілкування дуже активно впливає на розвиток конкретної професійної сфери.»

Для співачки Іванки Червінської справжність у спілкуванні означає вміння цінувати такі прості і водночас складні речі: «Для мене справжнє спілкування базується на довірі, відвертості, вмінні співпереживати. Адже можна порозумітись навіть тоді, коли в людей ставлення до певних речей зовсім різні, але є прагнення зрозуміти один одного.»

Зазначимо, що проект було реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.

Підготувала Олена Лайко.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська липа